Honda HF2417 K2 HME Åkgräsklippare

En hydrostatisk transmission garanterar högkvalitativ klippning och jämn drift vid alla hastigheter eftersom bladets hastighet är oberoende av körhastigheten framåt. Hondas åkgräsklippare har en tydlig och detaljerad instrumentpanel. Den har samma symboler som används i bilar och därmed får du med ett enda ögonkast all information du behöver. Strålkastarna tänds per automatik efter ett par sekunder i mörker. 

En ny gräsuppsamlingssäck minskar ljud och damm. Den tvåcylindriga V-Twinmotorn är speciellt utvecklad för åkbara gräsklippare. Den förenar låg ljudnivå och små vibrationer med kraft och slitstyrka. Motorns låga bränsleförbrukning gör at du inte behöver tanka så ofta.

En åkgräsklippare ska vara ett säkert redskap som du kan känna dig trygg att använda. Sju brytare sitter placerade på viktiga ställen på trädgårdstraktorn och är kopplade till en elektronisk modul. Till denna skickas information från brytarna med order om att stanna motorn om säkerhetsvillkoren inte är uppfyllda. Tryggt och säkert!

Kniven i kombination med fläktarna i klippdäcket lyfter upp och klipper effektivt av gräset. Den kraftiga luftströmmen ser till att gräset slungas in i uppsamlaren. Trädgårdstraktorn fungerar även utmärkt till att samla upp dom torra höstlöven med!

Med hjälp av mulchingkitet samlas inte gräset upp utan sprids ut över gräsmattan och blir på så sätt naturlig gödning. Med mulching behöver du inte forsla undan gräsklippet. När du tar bort uppsamlaren och sätter på deflekorn kastas gräset ut via bakutkastet. Det är den idealiska lösningen för områden som inte används så ofta (t ex fruktträdgårdar och ängar).

 

Teknisk Specifikation

Motor GCV 530
Nettoeffekt 11,3 kW / 3 600 rpm
Tankvolym 5,4
Framdrivning Bakhjulsdrift
Transmission -
Säkerhet Motorbroms
Klippbredd 101 cm
Klippdäcksmaterial Stål
Klipphöjdssteg 7 st
Klipphöjd 30-90 mm
Uppsamlingsvolym 300 liter
Vikt 228 kg
Ljudnivå LWA 100 dB (A)
Ljudnivå vid användaren LWA 84 dB (A)